Tandoori csirke

| Tandoori csirkecomb receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tandoori csirke
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 és fél db csirke felsőcomb
11 gerezd fokhagyma
1 evőkanál római kömény
2 ¾ evőkanál citromlé
6 ¾ dl joghurt
1 csipet chilipor
1 ⅔ dl citromlé
1 és ⅓ kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
3 teáskanál koriandermag
1 teáskanál
¼ teáskanál pirospaprika
igény szerint piros ételfesték

Elkészítés:

1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megkenjük citromlével (1. kép); lefedve 30 percig a hűtőben pácoljuk.

2. Robotgépbe tesszük a vöröshagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a koriandert, a római köményt, 1 evőkanál citromlét és a sót, és sima krémmé keverjük. A fűszerkrémet simára keverjük a pirospaprikával, a chiliporral és a joghurttal. Annyi csepp piros élelmiszer-színezéket adunk hozzá, hogy a keverék mélyvörös legyen (2. kép).

3. A csirkedarabokat egy nagy lapos edénybe tesszük, és bőségesen megkenjük a fűszeres joghurt keverékkel. Műanyag fóliával letakarva a hűtőbe tesszük. A csirkét legalább 4 órán át, de lehetőleg egész éjszakán át pácoljuk.

4. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Egy nagy tepsibe helyezett rácsra tesszük a csirkedarabokat. 45 percig sütjük, vagy míg a hús megpuhul, és átsül. Rizzsel tálaljuk.

Tandoori csirke Tandoori csirke
A tandoori eredetileg egy olyan ételnek a neve, amit nyársra fűztek, és tandoorban, azaz agyagból készült kemencében sütöttek meg.
Tandoori csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1379 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tandoori csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szótár