Bombay curry

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bombay curry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
40 dkg áttört konzervparadicsom
2 és fél dl kókusztej
100 dkg kockára vágott bárányhús
vagy
100 dkg kockára vágott marhahús
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db apróra vágott zöld chilipaprika
másfél teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál őrölt koriander
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál
1 evőkanál ghee
vagy
1 evőkanál tisztított vaj
vagy
1 evőkanál olaj
A körítéshez:
igény szerint friss korianderlevél

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a ghee-t; beletesszük a vöröshagymát, és közepes hőfokon keverve addig pároljuk, míg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, gyömbért, kurkumát, római köményt, koriandert és chiliport. Addig keverjük, míg átmelegszik.

2. Beletesszük a húst, és gyors tűzön pirítva addig keverjük, míg a fűszerkrém jól bevonja, és mindenütt jól megbarnul. Belekeverjük a sót és a paradicsomot a levével együtt, és lefedve, lassú tűzön 1-1,5 órán át főzzük, míg a hús megpuhul.

3. Belekeverjük a kókusztejet; fedő nélkül további 5 percig főzzük, míg a mártás kissé besűrűsödik. Tetszés szerint korianderlevéllel körítve tálaljuk.

A nyers sótlan kesudió pompás körítés ehhez az ételhez. Tálalás előtt a curry tetejére szórjuk.

Tisztított vaj

Tisztított vaj
18 dkg vaj

1.18 dkg vajat kis kockákra vágunk. Kis lábosba tesszük, és alacsony hőmérsékletű vízfürdőbe állítjuk. A vajat kevergetés nélkül felolvasztjuk.

2. Az edényt levesszük a tűzről és a vajat hagyjuk kissé hűlni. Leszedjük a habot a tetejéről, óvatosan, hogy a vaj ne keveredjen fel.

3. A világos sárga folyadékot leöntjük, hogy a tejes lerakódások visszamaradjanak a lábosban. A tisztított vajat levegős tartóba öntjük, és a hűtőszekrényben tároljuk.

Bombay curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2530 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Bombay curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése