Garnéla kókusztejben

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnéla kókusztejben
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg nyers garnélarák
5 dl kókusztej
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
8 levél curry
1 teáskanál
1 evőkanál olaj
vagy
1 evőkanál tisztított vaj
vagy
1 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük a ghee-t vagy az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, és puhára pároljuk. Beletesszük a fokhagymát, a chilit, a kurkumát és a curryleveleket. Közepes hőfokon 1 percig keverjük.

2. Hozzáadjuk a kókusztejet és a sót. Lassú tűzön, fedő nélkül 10 percig pároljuk.

3. Beletesszük a garnélákat, és finoman megkeverjük. 12 percig pároljuk, vagy míg a garnélák megpuhulnak. A tetejére szórt friss currylevél tökéletes díszítés.

Garnéla kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1489 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnéla kókusztejben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél