Száraz burgonyacurry zöldborsóval

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Száraz burgonyacurry zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál mustármag
2 fej szeletelt vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál chilipor
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál garam masala
2 evőkanál apróra vágott, friss menta
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.

2. Egy nagy serpenyőbe tesszük a mustármagot, és közepes tűzön, szárazon addig pirítjuk, míg pattogni kezd. Beletesszük a ghee-t, a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és keverve addig pároljuk, míg a hagyma megpuhul.

3. Beletesszük a kurkumát, a chiliport, a rómaiköményt, a garam masalát és a burgonyát; addig keverjük, míg a szaft bevonja a burgonyát. Hozzáöntjük a vizet, lefedjük, és lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük, míg a burgonya megpuhul, időnként megkeverjük.

4. Belekeverjük a zöldborsót; sózzuk, borsozzuk. Lefedve, lassú tűzön további 3-5 percig főzzük, míg a burgonya megfő, és a leve elfő. Belekeverjük a mentát, és rizzsel tálaljuk.

Száraz burgonyacurry zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Száraz burgonyacurry zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár