Madras curry

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Madras curry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg marhalapocka
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál fehér ecet
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 teáskanál zúzott fokhagyma
1 teáskanál
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál mustármag
½ teáskanál tört fekete bors
6 teáskanál őrölt római kömény
2 és fél dkg őrölt koriander
2 és fél dl marhahúsleves
1 evőkanál tisztított vaj
vagy
1 evőkanál ghee
vagy
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A húsról levágjuk a felesleges zsírt és az inakat, és 2,5 cm-es kockákra vágjuk.

2. Egy kis tálba tesszük a koriandert, római köményt, mustármagot, borsot, chiliport, kurkumát, sót, fokhagymát és gyömbért; jól elvegyítjük. Hozzáadjuk az ecetet, és sima krémmé keverjük.

3. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a hagymát, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fűszerkrémet, és 1 percig keverjük.

4. Beletesszük a húst, és kevergetve addig pirítjuk, míg a fűszerkrém bevonja. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a marhahúslevest. Lefedve, lassú tűzön kb. 90 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Madras curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2066 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Madras curry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
vegetáriánus ételek