Papírhüvelyben sült burgonya

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Papírhüvelyben sült burgonya
Eszközök: kés, sütő, sütőpapír, tepsi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem újburgonya
1 szál sárgarépa
2 és ⅓ dl száraz fehérbor
4 ág friss rozmaring
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Sütőpapírból négy, kb. 25 cm-es oldalú négyzetet vágunk ki.

2. A sárgarépát hasábokra vágjuk, az édesköménygumót vékonyan felszeleteljük, a zöldpaprikát csíkokra, a babot kisebb darabokra vágjuk (1. kép).

3. Az alaposan lesikált burgonyát és a zöldségeket elosztjuk a papírlapokon. A széleket felhajtjuk és batyut készítünk (2. kép) úgy, hogy felül maradjon egy kis nyílás.

4. A csomagocskákat peremes tepsibe állítjuk. Beleöntünk 4-4 kanál bort (3. kép) és ráfektetünk 1-1 rozmaringágat. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A nyílást 1-1 szál metélőhagymával vagy zsineggel összekötjük. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük.

6. A batyukat tányérokra helyezzük és csak fogyasztáskor nyitjuk ki, hogy az aromája megmaradjon.

Papírhüvelyben sült burgonya Papírhüvelyben sült burgonya Papírhüvelyben sült burgonya
Ha nem kapunk apró szemű burgonyát, vehetünk nagyobbat, amit négybe vágunk, hogy kellően megpuhuljon.
A batyukat gőzöléssel, párolóedényben is készíthetjük.
Papírhüvelyben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2360 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Papírhüvelyben sült burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
lexikon