Papírhüvelyben sült burgonya



Elkészítés:
1. Sütőpapírból négy, kb. 25 cm-es oldalú négyzetet vágunk ki.
2. A sárgarépát hasábokra vágjuk, az édesköménygumót vékonyan felszeleteljük, a zöldpaprikát csíkokra, a babot kisebb darabokra vágjuk (1. kép).
3. Az alaposan lesikált burgonyát és a zöldségeket elosztjuk a papírlapokon. A széleket felhajtjuk és batyut készítünk (2. kép) úgy, hogy felül maradjon egy kis nyílás.
4. A csomagocskákat peremes tepsibe állítjuk. Beleöntünk 4-4 kanál bort (3. kép) és ráfektetünk 1-1 rozmaringágat. Sóval, borssal ízesítjük.
5. A nyílást 1-1 szál metélőhagymával vagy zsineggel összekötjük. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
6. A batyukat tányérokra helyezzük és csak fogyasztáskor nyitjuk ki, hogy az aromája megmaradjon.
![]() |
![]() |
![]() |