Sárgarépás burgonyafelfújt



Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 9 dl-es felfújtformát majd zsemlemorzsával behintjük (1. kép).
2. Az alaposan lesikált burgonyát villával több helyütt megszurkáljuk és 180 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.
3. A héjában sült burgonyákat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk (2. kép).
4. A lekapargatott sárgarépát lereszeljük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a burgonyát, a tojássárgáját és a narancslevet. Sóval (3. kép), borssal, reszelt szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
5. A tojásfehérjét másik tálban, robotgéppel, kemény habbá verjük. Óvatosan a burgonyamasszába vegyítjük.
6. A felfújtmasszát a formába kanalazzuk, tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.
7. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a massza felemelkedik. Sütés közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a felfújt! Nyers sárgarépaforgácsokkal díszítve, azonnal fogyasztjuk.
![]() |
![]() |
![]() |