Sárgarépás burgonyafelfújt

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Sárgarépás burgonyafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg ella burgonya
2 szál sárgarépa
2 db tojás
2 evőkanál narancslé
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 dkg vaj
½ csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint reszelt sárgarépa

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 9 dl-es felfújtformát majd zsemlemorzsával behintjük (1. kép).

2. Az alaposan lesikált burgonyát villával több helyütt megszurkáljuk és 180 °C-os sütőben kb. 60 percet sütjük.

3. A héjában sült burgonyákat félbevágjuk, belsejüket kikaparjuk (2. kép).

4. A lekapargatott sárgarépát lereszeljük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a burgonyát, a tojássárgáját és a narancslevet. Sóval (3. kép), borssal, reszelt szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

5. A tojásfehérjét másik tálban, robotgéppel, kemény habbá verjük. Óvatosan a burgonyamasszába vegyítjük.

6. A felfújtmasszát a formába kanalazzuk, tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.

7. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a massza felemelkedik. Sütés közben nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, különben összeesik a felfújt! Nyers sárgarépaforgácsokkal díszítve, azonnal fogyasztjuk.

Sárgarépás burgonyafelfújt Sárgarépás burgonyafelfújt Sárgarépás burgonyafelfújt
A tojásfehérjét csak az utolsó percben verjük habbá, mert ha áll, nedvességet ereszt, és a felfújtat is felhígítja. Könnyebb felverni, ha csipetnyi cukrot is adunk a tojásfehérjéhez.
A felfújt állaga a sütési időtől függ. Mivel nincs két egyforma sütő, ajánlatos próbasütést végezni.
Sárgarépás burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Sárgarépás burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó