Pórés serpenyős

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Pórés serpenyős
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg burgonya
2 szál póréhagyma
másfél dl zöldségleves
másfél dl száraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
2 dkg vaj
A díszítéshez:
1 csokor friss zöldfűszer
ízlés szerint citromhéj

Elkészítés:

1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük.

2. A pórét megtisztítjuk, vastagabb karikákra vágjuk és vajon, serpenyőben kb. 5 perc alatt puhára pároljuk (1. kép).

3. A pórét és a burgonyát áttesszük egy tűzálló tálba (2. kép). Sóval, borssal ízesítjük.

4. Tálkában összekeverjük a bort a levessel, az apróra vágott zöldfűszerekkel és a citromlével. A burgonyára öntjük (3. kép).

5. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük.

6. Ízlés szerint vékonyra vágott citromhéjjal és friss zöldfűszerekkel díszítjük.

Pórés serpenyős Pórés serpenyős Pórés serpenyős
Ha a póré túlságosan barnulna sütés közben, fedjük le a tálat alufóliával.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Pórés serpenyős
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Pórés serpenyős
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
tippek, fortélyok