Dauphine- burgonya

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dauphine- burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg burgonya
7 dkg gruyere sajt
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
1 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat.

2. Belefektetünk egy réteg meghámozott, karikára vágott burgonyát (1. kép). Sózzuk, borsozzuk. A hagymát karikára vágjuk, a sajtot lereszeljük.

3. A burgonyarétegre hagymakarikákat, zúzott fokhagymát és reszelt sajtot szórunk (2. kép).

4. A rétegzést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. Az utolsó réteg burgonya legyen. Reszelt sajttal megszórjuk.

5. Tejszínnel leöntjük (3. kép). Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 90 percet sütjük. Ha szükséges, a sütés első felében alufóliával befedjük.

Dauphine- burgonya Dauphine- burgonya Dauphine- burgonya
Sok változata létezik ennek a klasszikus francia receptnek, de mindegyikben közül, hogy tejszínnel öntjük le. Fontos, hogy a sütés lapos formában történjen, különben középen nem puhul meg.
Ha főételként akarjuk fogyasztani egy rétegben füstölt sonkát is tegyünk bele és kínáljunk hozzá fejes salátát.
Dauphine- burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Dauphine- burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recepttár