Szalonnás burgonya

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt parmezán sajt
4 szelet húsos füstölt szalonna
6 db burgonya
½ csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint
igény szerint olaj
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A megtisztított, félbevágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Tálkában összekeverjük a reszelt parmezánt az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt szerecsendióval.

3. A burgonyadarabokat beleforgatjuk a sajtos keverékbe (1. kép), a fölösleget lerázzuk.

4. Peremes tepsibe kevés olajat öntünk és 200 °C-os sütőbe toljuk.

5. Amikor sistereg, belehelyezzük a burgonyát (2. kép). 30 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A szalonnát csíkokra vágjuk, a burgonyára szórjuk (3. kép), és további 15 percig sütjük. A fölösleges zsiradékot leöntjük.

Szalonnás burgonya Szalonnás burgonya Szalonnás burgonya
Szalonna helyett nyers vagy főtt füstölt sonkával is készíthetjük, de akkor a sütés vége előtt csak 5 perccel szórjuk a krumplira.
Bár a parmezánnak jellegzetes az íze, más kemény sajtot is vehetünk ehhez a recepthez.
Szalonnás burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Szalonnás burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
google+