Háromszínű burgonyapüré

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Háromszínű burgonyapüré
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg ella burgonya
1 szál karórépa
1 szál sárgarépa
40 dkg paraj
1 db tojás
3 dkg liszt
1 evőkanál tej
1 evőkanál narancslé
2 dkg vaj
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint hasábokra vágott sárgarépa

Elkészítés:

1. Kivajazunk négy, 1,5 dl-es pudingformát.

2. A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk. A burgonyát, a sárgarépát és a karórépát külön-külön lábasban, sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

3. A burgonyát összetörjük, tejjel és vajjal kikeverjük. Belekeverjük a lisztet és a tojást is.

4. A burgonyamasszát három egyforma részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a sárgarépát, a másikba a karórépát, a harmadikba az összevágott spenótot (1. kép).

5. A spenótos masszát reszelt szerecsendióval, a sárgarépásat narancslével, a karórépásat sóval, borssal és fahéjjal ízesítjük.

6. A háromféle masszát a formákba rétegezzük és elsimítjuk (2. kép). A tetejét alufóliával lefedjük. Peremes tepsibe állítjuk és sütőbe tesszük. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a formák feléig érjen (3. kép). 180 °C-on 40 percig sütjük.

7. A formákat tálra borítjuk, ha nem jönne ki a burgonyapuding, kissé megrázzuk. Nyers sárgarépahasábokkal díszítjük.

Háromszínű burgonyapüré Háromszínű burgonyapüré Háromszínű burgonyapüré
Háromszínű burgonyapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1429 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Háromszínű burgonyapüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
van itthon