Grillezett burgonya citrommajonézzel



Elkészítés:
1. Az alaposan lesikált burgonyákat vastag, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
2. Sós vízben 5-7 perc alatt félpuhára főzzük Szűrőkanállal kiemeljük. Lecsöpögtetjük.
3. Alufóliával kibélelünk egy sütőlemezt és ráhelyezzük a burgonyaszeleteket (1. kép). A kakukkfűágról lehúzzuk a leveleket.
4. A burgonyaszeleteket olvasztott vajjal megkenjük (2. kép), sóval, borssal, kakukkfű levelekkel megszórjuk.
5. Előmelegített gillsütőbe toljuk és közepes hőfokon 10 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk.
6. Amíg sül, elkészítjük a citrommajonézt. Ehhez kis tálkában összekeverjük a hozzávalókat (3. kép).
7. A burgonyaszeleteket pirospaprikával megszórjuk és a citrommajonézzel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |