Vörösboros burgonya gombával



Elkészítés:
1. Az alaposan lesikált újburgonyát félbevágjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a burgonyát (1. kép) és gyakori keverés mellett 5 percig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a félbevágott hagymát (2. kép), majd 1 perc pirítás után felöntjük a levessel és a borral. Sóval, borssal ízesítjük, kis lángon 30 percet főzzük.
3. Hozzáadjuk a megmosott laskagombát (3. kép), a csíkokra vágott zsályát és további 5 percig főzzük.
4. Előmelegített tálba tesszük, friss zsályalevéllel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.