Vörösboros burgonya gombával

| , Vörösboros sült burgonya receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörösboros burgonya gombával
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg laskagomba
50 dkg újburgonya
12 dkg vaj
8 db apró szemű főzőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
néhány szál friss zsályalevél

Elkészítés:

1. Az alaposan lesikált újburgonyát félbevágjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a burgonyát (1. kép) és gyakori keverés mellett 5 percig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a félbevágott hagymát (2. kép), majd 1 perc pirítás után felöntjük a levessel és a borral. Sóval, borssal ízesítjük, kis lángon 30 percet főzzük.

3. Hozzáadjuk a megmosott laskagombát (3. kép), a csíkokra vágott zsályát és további 5 percig főzzük.

4. Előmelegített tálba tesszük, friss zsályalevéllel díszítjük.

Vörösboros burgonya gombával Vörösboros burgonya gombával Vörösboros burgonya gombával
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
A laskagomba lehet szürkés, sárgás vagy pirosas színű is. Enyhébb ízű, mint a csiperke. Főzésnél, párolásnál sok vizet ad ki magából, ezért kb. a felére esik össze. Mivel nagyon gyorsan megpuhul, csak a főzés vége felé adjuk az ételhez.
Laska helyett barna csiperkét vagy más, erdei gombát is vehetünk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Vörösboros burgonya gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1819 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Vörösboros burgonya gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
recepttár