Karamellizált újburgonya

| Karamellizált burgonya receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Karamellizált újburgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg újburgonya
4 evőkanál barnacukor
6 dkg vaj
1 evőkanál narancslé
½ csokor petrezselyemzöld
vagy
½ csokor korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint narancshéj

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben 10 perc alatt csaknem puhára főzzük.

2. A cukrot teflonlábosba szórjuk és kis lángon, állandó keverés mellett megolvasztjuk.

3. Hozzáadjuk a vajat és a narancslevet (1. kép). Tovább főzzük, amíg a vaj is elolvad.

4. Beletesszük a lecsöpögtetett burgonyát és rázogatva-kevergetve aranybarnára pirítjuk (2. kép).

5. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel vagy korianderzölddel ízesítjük (3. kép).

6. A karamellizált újburgonyát tálba tesszük, narancshéjdarabokkal díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Karamellizált újburgonya Karamellizált újburgonya Karamellizált újburgonya
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
A vaj és a cukor összeolvasztása kis lángon, lassan történjen, különben a cukor megég és összetapad.
Narancslé helyett citrom vagy zöldcitromlével is ízesíthetjük, de akkor annak a gyümölcsnek a héjával díszítsük, amelyik a karamellbe kerül.
Karamellizált újburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1257 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Karamellizált újburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
google+