Hagymás pirított burgonya

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Hagymás pirított burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
1 nagyobb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
12 dkg vaj
1 teáskanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint bors
ízlés szerint friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A meghámozott, kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig előfőzzük. Leszűrjük.

2. A vajat nagy serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a cikkekre vágott lila hagymát (1. kép), a zúzott fokhagymát és a citromlevet. Állandó keverés mellett 2-3 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett burgonyát és jól beleforgatjuk a vajba (2. kép).

4. A tüzet mérsékeljük és lefedve, 25-30 percig pirítjuk, időnként óvatosan megkeverjük.

5. Friss kakukkfű levelekkel, sóval, borssal ízesítjük (3. kép).

Grillezett húsok, halak mellé fogyasztjuk.

Hagymás pirított burgonya Hagymás pirított burgonya Hagymás pirított burgonya
Sok burgonyás ételhez hozzátartozik a hagyma. A lila változat nemcsak enyhébb, hanem élénk színével a szemet is gyönyörködteti. Nyersen saláták kiváló alkotórésze.
A pirításhoz célszerű egyenes aljú teflonserpenyőt választani, ebben ég le a legkevésbé a burgonya.
Hagymás pirított burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Hagymás pirított burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
vegetáriánus ételek