Gombával rakott krumpli

Gombával rakott burgonya

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombával rakott krumpli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg laskagomba
50 dkg burgonya
7 és fél dkg csiperkegomba
1 db rozmaring
másfél dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
½ csokor metélőhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk, majd sós vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük.

2. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat. A burgonya egynegyedét belefektetjük (1. kép).

3. Ráhalmozzuk a megtisztított, felszeletelt gomba egynegyedét. Megszórjuk kevés sóval, rozmaringlevelekkel, zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával (2. kép).

4. Folytatjuk a rétegzést, amíg tart a hozzávalókból. Az utolsó réteg burgonya legyen.

5. A tejszínt sóval, borssal ízesítjük és a rakott burgonyára öntjük (3. kép).

6. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük.

7. Friss metélőhagymával díszítve, azonnal tálaljuk.

Gombával rakott krumpli Gombával rakott krumpli Gombával rakott krumpli
Ha a tűzálló tálat alufóliával béleljük ki, segítségével könnyen kiemelhetjük az ételt.
Intenzívebb ízt érünk el, ha friss gomba helyett szárítottat veszünk, amit előzetesen meleg vízbe áztattunk.
Gombával rakott krumpli
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Gombával rakott krumpli
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
tippek, fortélyok