Padlizsánszendvics

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánszendvics
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db padlizsán
20 dkg ricotta sajt
vagy
20 dkg kecskesajt
6 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt római kömény
ízlés szerint
ízlés szerint durvára tört fekete bors
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A padlizsánt hosszában mintegy 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kiválasztjuk a nyolc legnagyobb szeletet, és tálcára vagy deszkára tesszük. Besózzuk, és 30 percig állni hagyjuk a padlizsánszeleteket. Jól leöblítjük, papírtörlővel szárazra töröljük őket.

2. Egy nagy serpenyőt közepes hőmérsékletűre hevítünk. Annyi olajat teszünk bele, hogy ellepje a serpenyő alját. Amikor az olaj forró, beleteszünk annyi padlizsánszeletet, amennyi belefér. Mindkét oldalukat 2-3 percig pirítjuk, vagy amíg megbarnulnak. Papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat. Aki szereti, megszórhatja római köménnyel. A többi padlizsánt ugyanígy sütjük meg.

3. A paprikákat hosszában félbevágjuk. A magokat és az ereket eltávolítjuk. Addig grillezzük, amíg a héja megbarnul és felhólyagzik. Deszkára tesszük, konyharuhával letakarjuk, hagyjuk kihűlni. A paprikát ezután meghámozzuk, a húsát csíkokra vágjuk.

4. A napon aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk. Négy tányérra egy-egy szelet padlizsánt teszünk. Ezekre kerül a ricotta vagy kecskesajt, majd az aszalt paradicsom és a paprika, bár ezekből félreteszünk egy keveset a díszítéshez. Meghintjük bazsalikomlevéllel. Befedjük egy másik padlizsánszelettel. A tetejét paprika- és aszaltparadicsom-csíkokkal, valamint néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

A fel nem használt padlizsánszeletek 1-2 napig elállnak a hűtőben. Aprítsuk őket finomra, aztán pirítsuk meg összenyomott fokhagymával ízesített olívaolajban; jó erősen sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal vagy pitával önálló fogás, de kínálhatjuk leves vagy egytálételek mellé is.
Padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
google+