Gombás pirítós

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás pirítós
Adag: 1 tepsi (48 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg apró, szeletelt csiperkegomba
16 szelet vékony szeletre vágott fehérkenyér
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 teáskanál friss, finomra vágott kakukkfű
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
1 dl tejföl
2 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál száraz sherry
vagy
1 evőkanál tokaji szamorodni bor
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kenyérszeletek héját levágjuk. A szeleteket megkenjük olvasztott vajjal. Minden szeletet háromfelé vágunk. A darabokat alufóliával bélelt sütőlemezre tesszük, és 5-10 perc alatt aranysárgára és ropogósra pirítjuk.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vörös- meg a fokhagymát, és kis lángon kevergetve addig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a gombát; közepes lángon 5 perc alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Beleöntjük a sherryt. Hozzákeverjük a kukoricalisztet és a tejfölt; addig kevergetjük, amíg felforr, és besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a petrezselymet és a kakukkfüvet. Hagyjuk kissé hűlni.

4. A pirítósokat vékonyan megkenjük a gombás keverékkel. Meghintjük parmezán sajttal, és 5 percig sütjük.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Gombás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Gombás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
cikkek