Zöldfűszeres kosárkák

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldfűszeres kosárkák
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet héja nélkül fehérkenyér
4 dkg lágy vaj
A töltelékhez:
1 teáskanál apróra vágott, friss petrezselyem
2 teáskanál finomra vágott metélőhagyma
1 teáskanál friss, apróra vágott kapor
1 teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
2 evőkanál tej
1 és ¼ dl tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk olvasztott vajjal. A kenyérszeletekből pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket vágunk. Nyújtófával ellapítjuk őket.

2. A szeletek mindkét oldalát megvajazzuk, majd óvatosan belenyomkodjuk őket a muffinsütőbe. Körülbelül 10 perc alatt ropogósra sütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!

3. A töltelékhez a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük. Alaposan összekeverjük a tojást, a tejet, a tejszínt és a zöldfűszereket. A tojásos keveréket a kenyérkosárkákba töltjük, meghintjük parmezán sajttal. 25 percig sütjük, vagy amíg a töltelék kissé megpirul és megszilárdul. Azonnal tálaljuk.

Zöldfűszeres kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1312 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldfűszeres kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
könyvek