Zöldfűszeres kosárkák



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Egy 12 lyukú muffinsütőt kikenünk olvasztott vajjal. A kenyérszeletekből pogácsaszaggatóval 7 cm átmérőjű köröket vágunk. Nyújtófával ellapítjuk őket.
2. A szeletek mindkét oldalát megvajazzuk, majd óvatosan belenyomkodjuk őket a muffinsütőbe. Körülbelül 10 perc alatt ropogósra sütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!
3. A töltelékhez a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük. Alaposan összekeverjük a tojást, a tejet, a tejszínt és a zöldfűszereket. A tojásos keveréket a kenyérkosárkákba töltjük, meghintjük parmezán sajttal. 25 percig sütjük, vagy amíg a töltelék kissé megpirul és megszilárdul. Azonnal tálaljuk.