Burgonyás szamosza kesuval

Burgonyás samosa kesuval

Adag: 4-6 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db hámozott, kockára vágott burgonya
10 dkg apróra vágott, pirított kesudió
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
másfél dkg reszelt kókuszdió
3 evőkanál kókuszkrém
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a gyömbért meg a burgonyát állandóan kevergetve, közepes lángon 8 percig pirítjuk benne. Hozzáadjuk a kesudiót, a kókuszt, a kókuszkrémet és a koriandert; jól összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kihűlni.

2. A kiolvasztott tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és 16 négyzetre vágjuk. A tölteléket a négyzetek közepére halmozzuk. A tészta széleit megnedvesítjük, háromszöggé hajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, majd az így kapott szamoszákat 15 percre hűtőbe tesszük.

3. Egy mély, vastag aljú serpenyőben bő olajat hevítünk; a forró olajban a szamoszákat 6 perc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat. Natúr joghurtból, apróra vágott uborkából, finomra aprított chiliből és esetleg kevés finomra aprított mentából készült mártogatóssal kínáljuk.

A mélyhűtött leveles tésztát nem szabad mikrohullámú sütőben kiolvasztani, mert akkor sütéskor kevésbé emelkedik fel (nem lesz leveles)!
A megráncosodott burgonyát felfrissíthetjük, ha néhány órán át hideg vízben áztatjuk.
Vöröshagymát és burgonyát ne tároljunk egymás mellett, mert a hagymából felszabaduló gázok megrohasztják a burgonyát.
Burgonyás szamosza kesuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Burgonyás szamosza kesuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
ételfotó