Sish kebab (török)

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Sish kebab (török)
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sovány, kockára vágott báránylapocka
vagy
20 dkg sovány, kockára vágott báránycomb
1 és ¼ evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál őrölt fahéj
½ fej közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A húst nem túl nagy kockákra vágjuk, tálba tesszük.

2. A megtisztított, apróra vágott hagymát a fahéjjal, olívaolajjal és borssal aprítógépben pépesítjük, a húsra öntjük, elkeverjük, hogy a fűszeres olaj minden húsdarabot befedjen.

3. Lefödve egy éjszakára behűtjük.

4. Másnap a húst kivesszük a pácból, megsózzuk, nyársra húzzuk, és felforrósított (grill)sütőben 7-10 percig sütjük.

5. A húsnak kívül barnának, de belül rózsaszínűnek kell lennie. Vegyes salátával - uborka, paradicsom, újhagyma - tálalhatjuk.

Sish kebab (török)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Sish kebab (török)
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
szótár