Narancsos töltött báránycomb



Elkészítés:
1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk.
2. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk.
3. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kávéskanál reszelt narancshéjjal, a narancslével összedolgozzuk.
4. A tölteléket a csont üregébe tömködjük, a húst köré tekerjük, zsineggel átkötve sütőlapra fektetjük, és 1 evőkanál narancsdzsemmel megkenjük.
5. Jó forróra melegített sütőben, fedés nélkül, 10-15 percig sütjük, majd a hőt mérsékelve a húst még 1,5 óráig (ha kell, még tovább) a sütőben hagyjuk. Ha korábban pirulna, mint ahogy a hús megpuhult, alufóliával letakarjuk.
6. Szeletelés előtt 15-20 percig pihentetjük.
7. A mártáshoz a bort a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, és a maradék narancshéjat és -dzsemet belekeverve a tűzön kissé besűrítjük.
8. A pecsenyéről a zsineget eltávolítjuk, majd a húst vékonyan felszeletelve, a mártással leöntve adjuk az asztalra.