Narancsos töltött báránycomb

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál narancslé
3 kávéskanál reszelt narancshéj
3 evőkanál narancslekvár
200 dkg kicsontozott, lehártyázott báránycomb
másfél dl száraz fehérbor
2 evőkanál szeletelt mandula
2 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A húst minden faggyútól, hártyától megszabadítjuk.

2. A csontot éles késsel óvatosan kibontjuk.

3. A zsemlemorzsát a rozmaringgal meg a mandulával, valamint 1 evőkanál narancsdzsemmel, 2 kávéskanál reszelt narancshéjjal, a narancslével összedolgozzuk.

4. A tölteléket a csont üregébe tömködjük, a húst köré tekerjük, zsineggel átkötve sütőlapra fektetjük, és 1 evőkanál narancsdzsemmel megkenjük.

5. Jó forróra melegített sütőben, fedés nélkül, 10-15 percig sütjük, majd a hőt mérsékelve a húst még 1,5 óráig (ha kell, még tovább) a sütőben hagyjuk. Ha korábban pirulna, mint ahogy a hús megpuhult, alufóliával letakarjuk.

6. Szeletelés előtt 15-20 percig pihentetjük.

7. A mártáshoz a bort a visszamaradt pecsenyelébe öntjük, és a maradék narancshéjat és -dzsemet belekeverve a tűzön kissé besűrítjük.

8. A pecsenyéről a zsineget eltávolítjuk, majd a húst vékonyan felszeletelve, a mártással leöntve adjuk az asztalra.

Narancsos töltött báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 673 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Narancsos töltött báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
ételfotó