Bruschetta paradicsommal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 4 főre
ízlés szerint félbevágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy az aljukat kereszt alakban bemetsszük, 2 percre egy tál forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk őket.
2. Mindegyiket félbevágjuk, és óvatosan kikaparjuk a magját. A húsát kockákra vágjuk, tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal.
3. Hozzáadjuk a friss bazsalikomlevelet és sót meg frissen őrölt fekete borsot ízlés szerint.
4. Megpirítjuk a vastag héjú olasz kenyérszeleteket, majd mindkét oldalukat bedörzsöljük félbevágott fokhagymagerezdekkel. A paradicsomot a forró pirítósra kanalazzuk.