Meleg paradicsommártás

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meleg paradicsommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
2 evőkanál apróra vágott csemegeuborka
3 db érett paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 szál finomra vágott újhagyma
½ dl olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat; beletesszük a finomra vágott újhagymát. Kis lángon pirítjuk 5 percig, vagy amíg megpuhul, de megbarnulni nem hagyjuk.

2. Kereszt alakban bemetsszük a paradicsom bőrét; 2 percre forró vízbe tesszük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk.

3. Apróra vágjuk, és a serpenyőbe tesszük, 5 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a vörösborecetet, az összenyomott fokhagymagerezdet, a száraz fehérbort, sózzuk, borsozzuk.

4. További 15 percig főzzük kis lángon, amíg a mártás besűrűsödik. Közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát és az aprított kapribogyót. Olajban sütött vagy grillezett cukkinihez vagy padlizsánhoz kínáljuk, kapribogyóval gazdagítva.

Meleg paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1353 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Meleg paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
tippek, fortélyok