Zöldparadicsom-saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
500 dkg karikára vágott paradicsom
10 dl víz
100 dkg karikára vágott vöröshagyma
15 dkg
másfél dl ecet
2 kávéskanál
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A megmosott paradicsomot és a megtisztított hagymát fél cm-es karikákra vágjuk.

2. Óvatosan összekeverjük, megsózzuk, és egy napig állni hagyjuk.

3. Másnap az ecetes-sós-cukros vizet felforraljuk (ha több lére van szükségünk, a víz mértékének növelése arányában növeljük a hozzávalók mennyiségét is), és a hagymás paradicsomot részletekben beledobjuk. Egyet forralunk rajta, szűrőkanállal kiszedjük, üvegbe rakjuk.

3. Végül a megmaradt ecetes levet ráöntjük. Ha másnapig a leve leapad, még töltünk utána. Kihűlés után lekötjük.

Zöldparadicsom-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Zöldparadicsom-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
szólj hozzá, értékelj