Sárgabarackdzsem, másképpen

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackdzsem, másképpen
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg hámozott, kimagozott sárgabarack
1 db citrom leve
3 dl víz

Elkészítés:

1. A nem egészen érett barackot meghámozzuk, kimagozzuk, s porcelántálba helyezzük.

2. Ezalatt a cukorból a vízzel sűrű szirupot főzünk, egészen addig, amíg sűrűn, fonalasan folyik.

3. A gyümölcsöt hozzáadjuk, ráöntjük a citrom levét, és forrástól számítva 5 percig főzzük. A gyümölcsöt szűrőkanállal óvatosan kiszedjük, papírral letakarjuk, és a szirupot tovább főzzük, az újbóli sűrűsödésig.

4. Most a forró gyümölcsöt megint visszaöntjük a szirupba, 5 percig újra forraljuk, forrón üvegekbe tesszük és száraz gőzben tartjuk kihűlésig.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Sárgabarackdzsem, másképpen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1942 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Sárgabarackdzsem, másképpen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
szótár