Meggydzsem

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggydzsem
Adag: 1 kg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg magozott meggy
3 dl víz

Elkészítés:

1. A megmosott, kimagozott meggy felét húsdarálón ledaráljuk, és cukor nélkül sűrűsödésig főzzük.

2. A cukorból vízzel szirupot főzünk, amíg kristályosodni kezd. Hozzáadjuk az előfőzött gyümölcsöt és az egészben hagyott meggyet, s addig főzzük, amíg tányérra cseppentve, kocsonyásodni kezd.

3. Forrón üvegekbe rakjuk és szárazgőzben tartjuk kihűlésig.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Meggy-, cseresznyelekvár készítésekor a megmosott, kimagozott gyümölcsöt ledaráljuk. Cukor nélkül addig főzzük, amíg levének nagy részét elfőtte. 1 kg cseresznyéhez 30-40 dkg cukrot, 1 kg meggyhez 60-80 dkg cukrot adunk, amivel kb. 30 perccel tovább főzzük.
A vegyes-dzsem ugyanígy készül, csak kilogrammonként 15 dkg cukorral kevesebbet veszünk.
Meggydzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Meggydzsem
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
könyvek