Hízottliba-pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hízottliba-pecsenye
Eljárások: pácolás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db liba
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kibelezett libát dörzsöljük be erősen (a hasüregét is) apróra morzsolt fekete ürömfűvel és műanyag tasakba csomagolva tegyük be a hűtőszekrénybe, legalább egy éjszakára.

2. Sütés előtt közvetlenül besózzuk, majd alufóliába csomagolva középmeleg sütőben 120 percen át sütjük.

3. Ekkor felvágjuk az alufóliát és ha még nem elég piros, akkor a fóliából kivéve tepsiben sütjük tovább hirtelen lángon, amíg szép barnapiros lesz.

Alufólia helyett használhatunk sütőzacskót, ebben teljesen jól lezárva tudjuk sütni a pirításig.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Hízottliba-pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3125 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
Hízottliba-pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
most van szezonja