Padlizsános-paprikás pirítós

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsános-paprikás pirítós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb vastagra szeletelt padlizsán
1 nagyobb focaccia
1 kisebb csíkokra vágott piros húsú paprika
3 evőkanál reszelt parmezán sajt
6 dkg reszelt cheddar sajt
2 evőkanál olaj
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. A padlizsánszeleteket 2 percig sütjük benne, vagy amíg megpuhulnak és épp csak hogy aranysárgák lesznek. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az olajat.

2. A focacciát négy négyzetre vágjuk, majd mindegyik negyedet vízszintesen félbevágjuk. A szeletek mindkét oldalát aranysárgára pirítjuk, megkenjük őket sűrített paradicsommal.

3. Minden egyes szeletre padlizsánt, hagymát, paprikát, friss koriandert és kétféle sajtot teszünk. Közepesen forró grillben 2-3 percig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején. Azonnal tálaljuk.

Focaccia

Focaccia
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál porcukor
2.5 dl meleg víz
0.7 dkg élesztőpor
40 dkg sima liszt
1 evőkanál zsíros tejpor
0.5 teáskanál
A tetejére::
1-2 teáskanál durva szemcséjű tengeri só
néhány ág friss rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó

1. Egy 28 x 18 cm-es szögletes tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Nagy tálban összekeverjük az élesztőt, a vizet és a cukrot; addig keverjük, amíg az élesztő feloldódik. Műanyag fóliával lefedve, meleg helyen állni hagyjuk 10 percig, vagy amíg habos lesz; hozzáadjuk az olajat. Az élesztős keverékbe beleszitálunk a fehérítetlen sima lisztből 37,5 dekagrammot, a tejport és a sót. Fakanállal jól összedolgozzuk. A maradék lisztből annyit adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk (nem kell mindet felhasználni), majd lisztezett felületre borítjuk.

2. Mintegy 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk. Nagy, vékonyan kiolajozott tálba tesszük; megkenjük olajjal. Műanyag fóliával lefedve, meleg helyen állni hagyjuk 1 órán át, vagy amíg jól megkel. Lenyomjuk; 1 percig dagasztjuk, majd 28 x 18 cm-esre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Lefedjük műanyag fóliával, és még 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

3. A fokhagymával elkevert olívaolajjal megkenjük a tészta tetejét. Szétosztjuk rajta az olajbogyót és a rozmaringot, meghintjük oregánóval és sóval.

4. Mintegy 20-25 percig sütjük, amíg aranysárga és ropogós lesz. Nagy kockákra vágva, melegen tálaljuk. A maradék focacciát pirítani is lehet.

Padlizsános-paprikás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Padlizsános-paprikás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
tippek, fortélyok