Zöldséges omlett pitával



Elkészítés:
1. A céklát, fél teáskanál gyömbért, a fokhagyma felét, a rizsecetet, a szezámolajat, 1 teáskanál szójaszószt, az újhagymát és a Tabasco-szószt nagy tálba tesszük. Jól összekeverjük, félretesszük.
2. A mogyoróolaj felét wokban vagy serpenyőben felhevítjük. Beletesszük a vöröshagymát és a maradék fokhagymát, közepes lángon 1 percig pirítjuk, majd belekeverjük a paprikát, a répát, a maradék gyömbért és a chiliszószt. Még 1-2 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Levesszük a tűzről, a keveréket átöntjük egy nagy tálba; hagyjuk kissé hűlni. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat a kukoricaliszttel és a maradék szójaszósszal. Hozzáadjuk a kihűlt zöldségkeverékhez, és jól összekeverjük.
3. Serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. A tojásos zöldség negyedét az olajba kanalazzuk és vastag lepénnyé lapítjuk. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük. Ugyanígy készítünk még 3 zöldséglepényt.
4. A pitakenyerek mindkét oldalát kissé megpirítjuk. A céklás keverék levét kinyomkodjuk. A pitákat tányérokra tesszük. Mindegyikre ráhelyezünk egy zöldséges omlettet és egy kis céklás keveréket. Sárga húsú paprikakarikákkal díszítjük, a többi pitával tálaljuk.