Zöldségpakora

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségpakora
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db rózsáira bontott karfiol
2 fej karikára vágott vöröshagyma
vagy
10 dkg besanliszt
½ teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál
½ teáskanál őrölt kurkuma
½ teáskanál chilipor
½ teáskanál garam masala
1 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk; belekeverjük a koriandert, a sót, a kurkumát, a chiliport, a garam masalát és a fokhagymát.

2. A liszt közepébe mélyedést készítünk. Apránként hozzáadunk 1,8 dl vizet, és addig keverjük, amíg sűrű, sima tésztát kapunk.

3. A karfiolrózsákat és a hagymakarikákat a tésztába mártjuk. Egy mély serpenyőben 4 cm-nyi olajat hevítünk, beletesszük a karfiol-, illetve hagymadarabokat, és 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírtörlőn leszárítjuk, és mentamártással, chiliszósszal vagy őszibarackmártással tálaljuk.

A pakorához a legjobb az apró, sóban-ecetben eltett hagyma. Ugyanígy elkészíthetünk vastag padlizsán- vagy burgonyaszeleteket is.

Chilikrém

Chilikrém
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
2.5 dl víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor

1. A piros chiliről eltávolítjuk a szárat. Egy kis lábosba tesszük a vízzel, és felforraljuk. A hőt csökkentve, lassú tűzön, félig lefedve, 15 percig főzzük, aztán kissé kihűtjük.

2. A chiliket a folyadékkal egy robotgépbe tesszük; hozzáadunk sót és cukrot, valamint ecetet és olajat. Robotgépben finomra aprítjuk.

Egy lezárt tartóban a hűtőben 2 hétig is eltarthatjuk.

Mentaszósz

Mentaszósz
12.5 dkg natúr joghurt
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
0.5 teáskanál őrölt római kömény
1.25 dl író

A szószhoz a joghurtot, az írót, a mentát és a köményt kis tálban simára keverjük.

Gyors őszibarackmártás

Kép nélkül
6 nagyobb őszibarack
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
2 evőkanál barnacukor
2 szál finomra aprított újhagyma
0.25 teáskanál fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
4 szem fekete bors

1. Nagy, vastag aljú lábosba tesszük a hámozott, villával összetört őszibarackot.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a barna cukrot, a finomra vágott újhagymát, a fahéjas fűszerkeveréket, az egész fokhagymagerezdet, a fekete borsot, a barna ecetet és a szójaszószt.

3. Közepes lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Lefedjük, lassú tűzön főzzük 15 percig, vagy amíg pépes lesz.

4. Levesszük a tűzről, kidobjuk a fokhagymagerezdeket és a borsszemeket. Lehűtjük, pakorával vagy szamoszával tálaljuk. A maradékot légmentesen záró edényben hűtőszekrényben tárolhatjuk néhány napig. A leírt mennyiségből mintegy 3 csészényi lesz.

Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 935 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése