Szamosza

Samosa

Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál ribiszke
igény szerint mentakrém
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt chilipaprika
½ teáskanál apróra vágott, friss chilipaprika
¼ teáskanál őrölt fahéj
A nyújtáshoz:
igény szerint liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát kockákra vágjuk, puhára főzzük, és összetörjük. Egy tálban összekeverjük a burgonyát, a borsót, a ribiszkét, a koriandert, a citromlevet, a szójaszószt, a köményt, a chiliport, a chilit és a fahéjat.

2. A felengedett tésztát lisztezett felületen a duplájára nyújtjuk. Egy 10 cm átmérőjű forma segítségével a tésztából köröket vágunk ki. Minden kör egyik felére 1 evőkanálnyi keveréket teszünk. A tészta másik felét a töltelékre hajtjuk, így félköröket kapunk. Villával jól egymásra nyomkodjuk a széleket.

3. Egy serpenyőben 2 cm-nyi olajat hevítünk; több adagban beletesszük a tésztákat, mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek, és felpuffadnak. Papírtörlőre téve leitatjuk az olajat. Menta- vagy őszibarackmártással kínáljuk.

Mentaszósz

Mentaszósz
12.5 dkg natúr joghurt
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
0.5 teáskanál őrölt római kömény
1.25 dl író

A szószhoz a joghurtot, az írót, a mentát és a köményt kis tálban simára keverjük.

Gyors őszibarackmártás

Kép nélkül
6 nagyobb őszibarack
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál apróra vágott gyömbér
2 evőkanál barnacukor
2 szál finomra aprított újhagyma
0.25 teáskanál fűszerkeverék
2 gerezd fokhagyma
4 szem fekete bors

1. Nagy, vastag aljú lábosba tesszük a hámozott, villával összetört őszibarackot.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a barna cukrot, a finomra vágott újhagymát, a fahéjas fűszerkeveréket, az egész fokhagymagerezdet, a fekete borsot, a barna ecetet és a szójaszószt.

3. Közepes lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Lefedjük, lassú tűzön főzzük 15 percig, vagy amíg pépes lesz.

4. Levesszük a tűzről, kidobjuk a fokhagymagerezdeket és a borsszemeket. Lehűtjük, pakorával vagy szamoszával tálaljuk. A maradékot légmentesen záró edényben hűtőszekrényben tárolhatjuk néhány napig. A leírt mennyiségből mintegy 3 csészényi lesz.

Szamosza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Szamosza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
bevásárlólista