Sajtos rúd

Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt sajt
1 db tojás
A tésztához:
20 dkg héjában főtt burgonya
15 dkg reszelt sajt
15 dkg vaj
15 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni, majd a vajjal és a liszttel összegyúrjuk, megsózzuk.

2. Kétszer egymás után vékonyra kinyújtjuk, háromszorosan összehajtva. A tésztát hideg helyen 60 percet pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

3. Tepsibe téve a kissé felvert tojással megkenjük, és a reszelt sajttal meghintjük. Jó forróra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.

Sajtos lap készítésekor a tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, derelyevágóval rombusz alakú lapokra vágjuk, és forróra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha nem egyforma burgonyákat főzünk, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, hogy hamarabb megfőjenek, így egyszerre puhulnak meg a kisebbekkel.
A héjában főtt burgonyát gyorsabban hámozhatjuk, ha szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük.
Sajtos rúd
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8047 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Sajtos rúd
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
recept beküldése