Articsóka tárkonyos majonézzel

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsóka tárkonyos majonézzel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db articsóka
½ dl citromlé
A tárkonyos majonézhez:
1 evőkanál tárkonyecet
½ teáskanál csípős mustár
1 ⅔ dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsókák szárát levágjuk. A külső levelekről ollóval levágjuk a hibás részeket. Éles késsel levágjuk az articsókák tetejét. Az összes vágott felületet bekenjük citromlével, hogy el ne színeződjön.

2. Az articsókát 30 percig gőzöljük, vagy amíg megpuhul; szükség esetén az edényt újra feltöltjük forró vízzel. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.

3. A majonézhez a tojássárgáját, az ecetet és a mustárt közepes keverőtálba tesszük. Habverővel 1 percig keverjük. Teáskanalanként adjuk hozzá az olajat, állandóan keverve, amíg sűrű és krémes lesz. Amint a majonéz sűrűsödni kezd, vékony, egyenletes sugárban öntsük hozzá az olajat. Addig keverjük, amíg sima, krémes állagú lesz. Sóval és borssal ízesítjük. Az articsókákat tányérokra osztjuk, és mindegyik mellé tárkonyos majonézt teszünk.

Az egészen friss articsókafejeket kézzel esszük, ezért legyen az asztalon kézmosótálka a vendégek részére. Az articsókát úgy esszük, hogy egy-egy levelet letépünk, a levél alját a majonézbe mártjuk, aztán leharapjuk. Az articsókafej közepe felé (a szívénél) a levelek egyre zsengébbek, egyre nagyobb részük fogyasztható. Tegyünk az asztalra hulladéktálkát is az ehetetlen levelek számára.
Az articsókákat legfeljebb 4 órával korábban megfőzhetjük. A majonézt elkészíthetjük 2 órával korábban; lefedve, hűtőszekrényben tároljuk.
Articsóka tárkonyos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1246 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Articsóka tárkonyos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon