Juhtúrós pogácsa
Elkészítési idő:
120 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 tepsi
Elkészítés:
1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
2. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, a juhtúróval jól összedolgozzuk. Közepébe lyukat nyomunk, beleöntjük az élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót, és a tésztát közepes keménységűre gyúrjuk.
3. 60 percig langyos helyen kelesztjük. Utána 2 cm vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk, tetejét a kissé felvert tojással megkenjük, és még legalább 15 percig kelesztjük.
4. Nem túl forróra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.