Padlizsán pongyolában

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb hosszúkásra vágott padlizsán
dl hideg sör
2 db kissé felvert tojás
5 és fél dkg csicseriborsóliszt
¼ teáskanál őrölt feketebors
2 evőkanál csicseriborsóliszt
1 evőkanál
2 teáskanál citromlé
A joghurtos mártogatóhoz:
¼ teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
½ teáskanál szárított mentalevél
A sütéshez:
1 ⅔ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. Kis edényben a mártogató összes hozzávalót simára keverjük. A tálat lefedjük fóliával, behűtjük.

2. A padlizsánt 20, egyenként fél cm vastag szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát besózzuk. Szűrőben vagy szitában 20 percig pihentetjük. A padlizsánt leöblítjük, lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük.

3. Zsírpapíron összekeverünk 2 evőkanál csicseriborsólisztet borssal. A padlizsánszeleteket megszórjuk a fűszeres liszttel, a felesleget lerázzuk róluk.

4. A megmaradt lisztféléket közepes méretű tálba szitáljuk, a közepére mélyedést készítünk. Egyszerre hozzáadjuk a tojásokat, a sört és a citromlét. Simára, csomómentesre keverjük.

5. Nagy, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Két villával néhány lisztezett padlizsánszeletet a folyékony tésztába mártunk; a felesleget lecsepegtetjük. Közepesen forró olajban a szeleteket 2 percig sütjük, vagy amíg az alsó felük aranysárga és ropogós lesz. Megfordítjuk a szeleteket; megsütjük a másik oldalukat. Leitatjuk róluk az olajat, majd nagy tálra tesszük, és melegen tartjuk. Melegen, a joghurtos mártogatóval kínáljuk.

A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
Padlizsán pongyolában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Padlizsán pongyolában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
google+