Kecskesajtsaláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kecskesajtsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg kecskesajt
25 dkg félbevágott koktélparadicsom
½ teáskanál magos mustár
12 szelet fehérkenyér
1 evőkanál fehérborecet
½ dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongot vágunk ki minden kenyérszeletből. (A kenyér ne legyen nagyobb a sajtnál, másként a grillben megég a széle.) A kenyeret sütőlemezre tesszük, és 10 percig pirítjuk. Mindegyik sajtot három szeletre vágjuk.

2. Minden kenyérszeletre egy-egy sajtkarikát teszünk. Négy tányérra elrendezzük a vegyes salátaleveleket és a zsombort; félbevágott apró paradicsomokat teszünk rá. A sajtos kenyérszeleteket forró grillsütőben 5 percig sütjük, vagy amíg a sajt aranysárga lesz, és felhólyagosodik.

3. Az öntethez az ecetet, az olajat és a mustárt kis lecsavarható tetejű üvegbe tesszük; jól összerázzuk.

4. A salátát meglocsoljuk az öntettel, és minden tányérra 3 sajtos kenyeret teszünk. Megszórhatjuk még finomra aprított metélőhagymával is.

Kecskesajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Kecskesajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
pinterest