Grillezett paradicsom bruschettával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillezett paradicsom bruschettával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cipó
4 nagyobb érett paradicsom
10 dkg apróra vágott, marinált articsóka
vagy
10 dkg apróra vágott, marinált konzerv articsókaszív
½ teáskanál szárított majoránna
¾ dl olívaolaj
2 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál barna cukor
1 gerezd félbevágott fokhagyma
1 teáskanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A kenyér pirításához:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kenyeret (olasz cipót) vastag szeletekre vágjuk. Előmelegítjük a grillt. A paradicsomokat félbevágjuk; óvatosan kikaparjuk a magjukat. A fél paradicsomokat vágott felükkel lefelé lapos tűzálló tálba rakjuk. A majoránnát, a sót és a borsot, az olajat, az ecetet és a cukrot zárható üvegbe tesszük, és jól összerázzuk. A felét a paradicsomokra locsoljuk.

2. A paradicsomokat 30 percig sütjük a forró grillsütőben, félidőben megfordítjuk őket. A maradék páclevet ekkor öntjük rájuk.

3. A kenyérszeletek mindkét oldalát jól beolajozzuk, majd aranysárgára pirítjuk. A fokhagyma vágott felével bedörzsöljük a kenyérszeleteket. Ráhalmozzuk a sült paradicsomot, erre az articsókát, végül meghintjük petrezselyemmel.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
Grillezett paradicsom bruschettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1319 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Grillezett paradicsom bruschettával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
vegetáriánus ételek