Chilis puffancsok curry zöldségekkel

| , Zöldséggel töltött képviselőfánk receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Chilis puffancsok curry zöldségekkel
Adag: 1 tepsi (12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A currys zöldségekhez:
30 dkg darabolt laskagomba
2 evőkanál édes currypaszta
4 kisebb vékonyra szeletelt sárga nyári tök
1 evőkanál citromlé
2 fej karikára vágott vöröshagyma
5 dkg vaj
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
10 dkg zsenge, félbevágott cukorborsó
A puffancstésztához:
¼ teáskanál chilipor
9 dkg vaj
3 és ¼ dl víz
16 dkg sima, átszitált liszt
4 db kissé felvert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. Egy nagy sütőlemezt bespriccelünk vízzel.

2. Egy mély serpenyőben megmelegítjük a vajat és a vizet. Kis lángon 5 percig kevergetjük, amíg a vaj elolvad, és a folyadék felforr. Levesszük a tűzről; hozzáadjuk egyszerre a lisztet és a chiliport, fakanállal összekeverjük, amíg éppen összeáll.

3. Az edényt visszatesszük a tűzre, és állandóan keverve 3 percig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, és el nem válik az edény falától. Áttesszük egy nagyobb edénybe. A konyhai robotgép dagasztóspiráljával 1 percig nagy erővel dagasztjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tojást, és addig dagasztjuk, amíg a tészta kemény és fényes lesz. (5 percig is eltarthat.)

4. A tésztából mintegy 2 evőkanálnyi halmokat teszünk az előkészített sütőlemezre, egymástól 10 cm-nyire. Meghintjük egy kis vízzel. 20 percig sütjük. A sütőt átállítjuk 210 °C-ra, és további 30 percig sütjük a tésztát, vagy amíg a puffancsok ropogósak és barnák lesznek. (A sütési idő felénél a puffancsokat kissé vágjuk be, hogy a gőz kimenjen belőlük, és kiszáradjanak.) A puffancsokat drótrácsra tesszük kihűlni.

5. Vékonyan felszeleteljük a tököt. A cukorborsóhéjat ferdén félbevágjuk. A gombát kisebb darabokra, a répát vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Beletesszük a hagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk, vagy amíg megsárgul, majd belekeverjük a currykrémet. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, 1 percig nagy lángon keverjük. Meglocsoljuk a citromlével, levesszük a tűzről, megkeverjük. A puffancsokat félbevágjuk, ha a közepük nyers, kiskanállal kikaparjuk. Megtöltjük a puffancsokat a zöldséggel. Azonnal tálaljuk.

Chilis puffancsok curry zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1482 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Chilis puffancsok curry zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése