Chilis puffancsok curry zöldségekkel



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. Egy nagy sütőlemezt bespriccelünk vízzel.
2. Egy mély serpenyőben megmelegítjük a vajat és a vizet. Kis lángon 5 percig kevergetjük, amíg a vaj elolvad, és a folyadék felforr. Levesszük a tűzről; hozzáadjuk egyszerre a lisztet és a chiliport, fakanállal összekeverjük, amíg éppen összeáll.
3. Az edényt visszatesszük a tűzre, és állandóan keverve 3 percig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, és el nem válik az edény falától. Áttesszük egy nagyobb edénybe. A konyhai robotgép dagasztóspiráljával 1 percig nagy erővel dagasztjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tojást, és addig dagasztjuk, amíg a tészta kemény és fényes lesz. (5 percig is eltarthat.)
4. A tésztából mintegy 2 evőkanálnyi halmokat teszünk az előkészített sütőlemezre, egymástól 10 cm-nyire. Meghintjük egy kis vízzel. 20 percig sütjük. A sütőt átállítjuk 210 °C-ra, és további 30 percig sütjük a tésztát, vagy amíg a puffancsok ropogósak és barnák lesznek. (A sütési idő felénél a puffancsokat kissé vágjuk be, hogy a gőz kimenjen belőlük, és kiszáradjanak.) A puffancsokat drótrácsra tesszük kihűlni.
5. Vékonyan felszeleteljük a tököt. A cukorborsóhéjat ferdén félbevágjuk. A gombát kisebb darabokra, a répát vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Beletesszük a hagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk, vagy amíg megsárgul, majd belekeverjük a currykrémet. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, 1 percig nagy lángon keverjük. Meglocsoljuk a citromlével, levesszük a tűzről, megkeverjük. A puffancsokat félbevágjuk, ha a közepük nyers, kiskanállal kikaparjuk. Megtöltjük a puffancsokat a zöldséggel. Azonnal tálaljuk.