Spárga citromos hollandi mártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárga citromos hollandi mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg vaj
30 dkg spárga
1 evőkanál narancslé
vagy
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál víz
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint forgácsolt pecorino sajt
vagy
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A spárga fás végét levágjuk. Forró vízbe tesszük, 1-2 percig lassú tűzön főzzük, amíg éppen hogy megpuhul; lecsepegtetjük.

2. Kis lábosban felolvasztjuk a vajat. A habját leszedjük. Lehűtjük. A vizet a tojássárgájával kis serpenyőben fél perc alatt világosra és krémesre keverjük. Nagyon kis láng fölött még 3 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

3. Levesszük a tűzről; fokozatosan hozzáadjuk a hideg vajat, állandóan keverve (a savót az edény alján hagyjuk). Belekeverjük a gyümölcslevet, sózzuk, borsozzuk. A mártást a spárgára öntjük. Ízlés szerint sajtforgácsokkal tálalhatjuk.

Nem minden spárgát kell hámozni - a vékony szálúnál nemigen szükséges, nem is maradna belőle sok. A vastag szálú is finom lehet hámozatlanul, ha valóban friss, de ha ez kétséges, a szárát meghámozzuk. Ezt zöldséghámozóval végezzük; a fej alól indulva, a tő felé. Még könnyebb, ha a spárgát deszkán hámozzuk. A végeket letörjük vagy levágjuk, mert ez a rész többnyire fás.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spárga citromos hollandi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Spárga citromos hollandi mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon