Padlizsán-cukkini egytál paprikamártással

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán-cukkini egytál paprikamártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt cukkini
20 dkg friss ricotta sajt
1 nagyobb kockára vágott padlizsán
3 db tojás
1 evőkanál kukoricaliszt
3 dl tejföl
1 evőkanál
½ teáskanál durvára tört fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint paprikamártás

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra. Hat kisebb felfújtformát kikenünk olajjal. A padlizsánt szűrőedénybe tesszük, meghintjük sóval, 20 percre félretesszük. Hideg vízzel leöblítjük; jól leszárítjuk.

2. Elektromos habverővel habosra keverjük a ricottát a tejföllel. Hozzáadjuk a tojásokat meg a kukoricalisztet, és simára keverjük. Áttesszük egy nagyobb edénybe, óvatosan belekeverjük a padlizsánt, a cukkinit és a fekete borsot.

3. A masszát egyenletesen elosztjuk a felfújtformákban. Mély sütőtálban elrendezzük őket. A tálat a formák magasságának feléig feltöltjük meleg vízzel; a tálat lefedjük alufóliával.

4. Forró sütőbe téve 40 percig sütjük. Egy tűt beleszúrva ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e: akkor jó, ha szárazon tudjuk kihúzni. Paprikamártással tálaljuk.

Paprikamártás

Paprikamártás
1 db apróra vágott zöld húsú paprika
1 db apróra vágott piros húsú paprika
1 db hámozott, apróra vágott körte
1 db hámozott, apróra vágott zöldalma
1 teáskanál mustármag
1.5 dl sötét ecet vagy

1. Az ecetet, a cukrot és a mustármagot 5 percig hevítjük, vagy amíg a cukor elolvad, és a keverék felforr.

2. Beletesszük a többi hozzávalót.

3. Felforraljuk, és 30 percig lassú tűzön, fedő nélkül főzzük.

Padlizsán-cukkini egytál paprikamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Padlizsán-cukkini egytál paprikamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
lexikon