Padlizsán-cukkini egytál paprikamártással



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra. Hat kisebb felfújtformát kikenünk olajjal. A padlizsánt szűrőedénybe tesszük, meghintjük sóval, 20 percre félretesszük. Hideg vízzel leöblítjük; jól leszárítjuk.
2. Elektromos habverővel habosra keverjük a ricottát a tejföllel. Hozzáadjuk a tojásokat meg a kukoricalisztet, és simára keverjük. Áttesszük egy nagyobb edénybe, óvatosan belekeverjük a padlizsánt, a cukkinit és a fekete borsot.
3. A masszát egyenletesen elosztjuk a felfújtformákban. Mély sütőtálban elrendezzük őket. A tálat a formák magasságának feléig feltöltjük meleg vízzel; a tálat lefedjük alufóliával.
4. Forró sütőbe téve 40 percig sütjük. Egy tűt beleszúrva ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e: akkor jó, ha szárazon tudjuk kihúzni. Paprikamártással tálaljuk.
Paprikamártás

1. Az ecetet, a cukrot és a mustármagot 5 percig hevítjük, vagy amíg a cukor elolvad, és a keverék felforr.
2. Beletesszük a többi hozzávalót.
3. Felforraljuk, és 30 percig lassú tűzön, fedő nélkül főzzük.