Gomba zöldfűszeres vajjal



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy sütőlemezt kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. A gombák szárát eltávolítjuk, finomra aprítjuk. Kis serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a hagymát, és 2-3 percig pirítjuk, vagy amíg aranysárga lesz. Hozzáadjuk a felaprított gombaszárat, és még 2 percig sütjük, vagy amíg megpuhul. Levesszük a tűzről.
2. A mandulát, a fokhagymát, a citromlét, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a metélőhagymát, a sót, a borsot és a vajat 20-30 másodperc alatt simára turmixoljuk.
3. A gombafejeket felfordítva a sütőtálba tesszük. Egyforma mennyiségű hagyma-gomba keveréket simítunk mindegyikre. Erre egyforma mennyiségű mandula-zöldfűszer keverék jön. Meleg sütőbe téve 10-15 percig sütjük, vagy amíg a gomba megpuhul, és a vaj elolvad.