Gomba zöldfűszeres vajjal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gomba zöldfűszeres vajjal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb gombafej
7 és fél dkg puha vaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
vagy
3 teáskanál apróra vágott, friss kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
vagy
3 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
½ teáskanál
1 evőkanál apróra vágott, friss metélőhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
1 gerezd hámozott, apróra vágott fokhagyma
4 dkg fehér, pirított mandula
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál olívaolaj
¼ teáskanál durvára tört fekete bors

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy sütőlemezt kikenünk olajjal vagy olvasztott vajjal. A gombák szárát eltávolítjuk, finomra aprítjuk. Kis serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a hagymát, és 2-3 percig pirítjuk, vagy amíg aranysárga lesz. Hozzáadjuk a felaprított gombaszárat, és még 2 percig sütjük, vagy amíg megpuhul. Levesszük a tűzről.

2. A mandulát, a fokhagymát, a citromlét, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a metélőhagymát, a sót, a borsot és a vajat 20-30 másodperc alatt simára turmixoljuk.

3. A gombafejeket felfordítva a sütőtálba tesszük. Egyforma mennyiségű hagyma-gomba keveréket simítunk mindegyikre. Erre egyforma mennyiségű mandula-zöldfűszer keverék jön. Meleg sütőbe téve 10-15 percig sütjük, vagy amíg a gomba megpuhul, és a vaj elolvad.

A gombát a legjobb közvetlenül tálalás előtt megsütni. A tálalás előtt 2 órával készítsük elő a gombafejeket, és lapos tálcán, lefedve tároljuk a hűtőszekrényben.
Gomba zöldfűszeres vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1263 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Gomba zöldfűszeres vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
twitter