Melba-pirítós

| Melba-pirítós receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Melba-pirítós
Eszközök: séfkés, sütő, sütőlap
Eljárások: formázás, pirítás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet barna kenyér
vagy
4 szelet fehérkenyér

Elkészítés:

1. Vékony fehér- vagy barnakenyér-szeleteket pirítsunk mindkét oldalukon aranysárgára.

2. Fogazott késsel vágjuk le a kenyérhéjat, aztán vízszintesen vágjuk félbe a kenyérszeleteket óvatosan, így mindegyikből 2 olyan szelet lesz, amelynek egyik fele pirított, a másik nem.

3. Kaparjuk le a puha, pirítatlan oldalt, és ezzel az oldallal felfelé tegyük a szeleteket sütőlemezre. Sütőben alacsony hőmérsékleten pirítsuk őket addig, amíg kunkorodni kezdenek, és aranysárgák lesznek. Adhatjuk levesek és saláták mellé, vagy szendvicsnek elkészítve.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Melba-pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Melba-pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél