Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb érett paradicsom
másfél teáskanál szárított bazsalikom
vagy
½ dkg friss bazsalikomlevél
15 dkg makaróni
vagy
1 teáskanál kristálycukor
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 kisebb finomra vágott piros húsú paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. Tálba tesszük, forró vízzel leöntjük 2 percre; majd lecsepegtetjük, lehűtjük, és meghámozzuk. A húsát összetörjük. Egy vastag aljú fazékban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát; kevergetve 10 percig pirítjuk, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot, és még 10 percig pirítjuk.

2. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot és a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Lefedve, kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikomot. Lehűtjük. Kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, és lassan felmelegítjük.

3. A tésztát forró, sós vízben külön megfőzzük; amikor puha, jól lecsepegtetjük. A leveshez adjuk, az egészet átmelegítjük, és friss bazsalikomlevelekkel meghintve tálaljuk.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
facebook