Piros paprikaleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piros paprikaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db paradicsom
4 db negyedelt, kimagozott piros húsú paprika
25 dkg apróra vágott káposzta
10 dl víz
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 fej apróra vágott lilahagyma
1 teáskanál currypaszta
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál zöldfűszer
½ teáskanál szárított majoránna
½ dl olaj
1 teáskanál édes chiliszósz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikát négy részre vágjuk, kimagozzuk, és kivágjuk az ereket. Grillezzük, amíg a héja hólyagos lesz és megbarnul. Vágódeszkára tesszük, konyharuhával letakarjuk, és hámozás előtt lehűtjük. A paradicsom tetejét kereszt alakban bevágjuk. Tálba tesszük, és 2 percre forró vizet öntünk rá. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. A hámozott paradicsomot kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a magját.

2. Egy nagy fazékban olajat forrósítunk; hozzáadjuk a zöldfűszereket, a fokhagymát és az enyhe currykrémet. Kis lángon kevergetjük 1 percig, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a lila és a póréhagymát, majd 3 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a káposztát, a paradicsomot meg a paprikát, felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük 20 percig. Levesszük a tűzről; hagyjuk kissé kihűlni.

3. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Tiszta edénybe öntjük, chiliszósszal, sóval és borssal ízesítjük. Óvatosan felmelegítjük, és forrón tálaljuk.

Ha forró levest turmixban pürésítünk, vigyázzunk, mert kifröccsenhet és leforrázhat. Pürésítés előtt lehetőleg hűtsük le a levest. Ha kénytelenek vagyunk forrón pürésíteni, kis adagokban tegyük. a híg leves ki is folyhat egyes gépekből - ezen úgy segíthetünk, ha szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket a levesből, és mindössze pár kanál lével pürésítjük. A zöldségpürét ez után keverjük a levesbe.
Piros paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Piros paprikaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
pinterest