Harissa
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 adag
vagy
Elkészítés:
1. Gumikesztyűben eltávolítjuk a félbevágott chilipaprika szárát és magját, a húsát forró vízben 5 percig puhítjuk (a szárított paprikát 30 percig).
2. Lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük.
3. Amíg a chili ázik, egy serpenyőben zsiradék nélkül, kevergetve 1-2 percig pirítjuk a köménymagot, a koriandert és a római köménymagot, amíg érezni kezdjük az illatukat.
4. A háromféle fűszert, a fokhagymát, a mentát és a sót is a turmixgépbe tesszük, és apránként hozzákeverjük az olívaolajat, amíg egyenletes, sűrű krémet kapunk.