Harissa

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Harissa
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 gerezd hámozott fokhagyma
25 dkg szárított piros chilipaprika
vagy
25 dkg friss piros chilipaprika
1 evőkanál köménymag
1 evőkanál koriandermag
2 teáskanál római kömény
1 evőkanál szárított menta
1 teáskanál
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Gumikesztyűben eltávolítjuk a félbevágott chilipaprika szárát és magját, a húsát forró vízben 5 percig puhítjuk (a szárított paprikát 30 percig).

2. Lecsepegtetjük, turmixgépbe tesszük.

3. Amíg a chili ázik, egy serpenyőben zsiradék nélkül, kevergetve 1-2 percig pirítjuk a köménymagot, a koriandert és a római köménymagot, amíg érezni kezdjük az illatukat.

4. A háromféle fűszert, a fokhagymát, a mentát és a sót is a turmixgépbe tesszük, és apránként hozzákeverjük az olívaolajat, amíg egyenletes, sűrű krémet kapunk.

Harissa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5080 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Harissa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
van itthon