Minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szárazbab
4 db hámozott, tört paradicsom
2 db apróra vágott burgonya
1 db szeletelt cukkini
6 dkg apróra vágott zöldbab
2 evőkanál olaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
½ dl vörösbor
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 szál apróra vágott fehérrépa
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 ág apróra vágott halványító zeller
vagy
1 ág apróra vágott szárzeller
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éjszakára beáztatjuk a babot. Lecsepegtetjük, egy fazék forrásban lévő vízbe tesszük, 15 percig lassú tűzön főzzük; ismét lecsepegtetjük. Egy másik fazékban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a vörös- és a fokhagymát. Kevergetve aranysárgára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet, a babot, az alaplét és a bort. Lefedve, lassú tűzön, 120 percen át főzzük.

3. Beletesszük a sárgarépát, a fehérrépát, a burgonyát, a zellert és a sűrített paradicsomot; lefedve, lassú tűzön 15-20 percig főzzük.

4. Hozzáadjuk a cukkinit, a zöldbabot és a tésztát. Lefedve 10-15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Parmezánforgáccsal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1272 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
most van szezonja