Burgonyás omlett fetával és spenóttal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyás omlett fetával és spenóttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tojás
6 db burgonya
1 teáskanál pirospaprika
7 dkg vaj
2 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
12 dkg feta sajt
22 dkg zsenge paraj
4 evőkanál joghurt
1 csipet édeskömény

Elkészítés:

1. A megtisztított burgonyát kis kockákra vágjuk és 1 kanál vajon, kis lángon 7-10 perc alatt aranysárgára sütjük.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Sóval és a pirospaprikával megszórjuk és további 3 percig sütjük. Tálba tesszük.

3. A tojásokat felverjük, borssal ízesítjük. Ráöntjük a burgonyás keverékre (1. kép) és összekeverjük.

4. A töltelékhez a megtisztított parajleveleket forrásban lévő vízben 1 percig előfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük. A lecsöpögtetett parajleveleket összekeverjük a kockára vágott fetával és a joghurttal (2. kép). Édesköménnyel fűszerezzük.

5. Egy kanál vajat serpenyőben megforrósítunk és a burgonyás-tojásos massza egynegyedét belesimítjuk. Kis lángon, fedő alatt mindkét oldalon 2-3 percig sütjük (3. kép).

6. Tányérra tesszük. Ráhalmozzuk a spenótos töltelék egynegyedét és összehajtjuk. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járunk el, összesen négy omlettet sütünk.

Burgonyás omlett fetával és spenóttal Burgonyás omlett fetával és spenóttal Burgonyás omlett fetával és spenóttal
Ha nincs friss paraj, brokkolit is vehetünk helyette. Feta helyett más, erős ízű sajtot is vehetünk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Burgonyás omlett fetával és spenóttal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
Burgonyás omlett fetával és spenóttal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya
Burgonya
(Vince Kiadó, 2004)

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű,... bővebben...
ételfotó